Κάθε εποχή έχει τα μέσα της. Τα μέσα που εκφράζουν το παλμό και το πνεύμα της. Το 1975, η στροφή της Μεταπολίτευσης εκφράστηκε από την Ελευθεροτυπία. Το 1981, η αλλαγή του ΠΑΣΟΚ έκανε κυρίαρχο συγκρότημα το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ. Οι δεκαετίες του 90 και του 2000 ανέδειξαν ως κυρίαρχη δύναμη την ιδιωτική τηλεόραση. Τώρα, η κρίση σηματοδοτεί το τέλος της Μεταπολίτευσης και των μέσων που την εξέφρασαν και τη στήριξαν. Τη Νέα Εποχή στη χώρα θα την εκφράσουν τα Νέα Μέσα.

Για έξι μήνες γράφω αυτά που πιστεύω στο προσωπικό μου blog. Η ανταπόκριση ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Τα άρθρα του blog έγιναν σε πάρα πολλές περιπτώσεις «Talk of the Town». Είτε θετικά, είτε αρνητικά, είτε με εμπάθεια, είτε με συμπάθεια, το σημαντικό είναι πως συζητήθηκαν. Το blogging όμως είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσεις, πέφτει. Εμείς όχι μόνο δεν σταματάμε, όχι μόνο συνεχίζουμε, αλλά ανεβάζουμε και ταχύτητες.

Μαζί με αξιόλογους ανθρώπους, ανθρώπους με γνώση και καλή πληροφόρηση, με τους οποίους μοιράστηκα όλο αυτό το διάστημα ιδέες και απόψεις, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Το προσωπικό blog πλέον μεγαλώνει και διευρύνεται. Ανοίγει σε ανθρώπους που έχουν τη θέληση, την όρεξη, το μεράκι να συνεισφέρουν καθημερινά με την άποψή τους για τα τεκταινόμενα και για το πώς θα πρέπει να μοιάζει αυτή η χώρα στα επόμενα χρόνια. Από ένα blog του ενός, εξελισσόμαστε σε ένα blog πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων. Από τη θέση που έχουν στην επαγγελματική ζωή τους δεν μπορούν να βάλουν φαρδιά πλατιά το όνομά τους. Όμως Θέλουν και πλέον μπορούν να πουν και να γράψουν τα πράγματα με το όνομά τους , όπως τα ζούνε καθημερινά «από μέσα». Έτσι, δημιουργήθηκε η ομάδα «Eponymous Anonymous». Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρόκειται για άλλο ένα «ανώνυμο blog» από αυτά που έχουν κατακλύσει κατά εκατοντάδες το χώρο του διαδικτύου. Πρόκειται για ένα «πολύ – blog», με το δικό μου όνομα και τη δική μου υπογραφή, να εγγυάται την εγκυρότητα και την καθαρότητα των απόψεων που διατυπώνονται, άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ προσωπικά μαζί τους.

Με την ελευθερία της έκφρασης και τη δύναμη της άποψης ξεκινάμε μια συναρπαστική on line και mobile περιπέτεια. Σε προσκαλούμε να έρθεις και εσύ μαζί μας.

Είμαστε βέβαιοι πως το ελληνικό μυαλό μπορεί να νικήσει! Αρκεί, να τρέφεται σωστά….